SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Joop Hekkelman.

Joop Hekkelman brengt nieuwe columnbundel uit

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

GORSSEL - Een leuk sinterklaascadeau! Columnist Joop Hekkelman heeft een boek uitgebracht met dialect columns. Met de titel 'Iej mot toch wat' refereert hij aan anderhalf jaar corona, "waarin we moeizaam op zoek gingen naar zinvolle besteding van onze tijd", zegt hij daar zelf over.

Hem is dat onder andere gelukt door wekelijks een column in dialect te schrijven voor weekblad De Gids. Hekkelman publiceert al sinds jaar en dag verhalen en columns, zowel in de Streektaal als in het Nederlands. Om dicht bij zijn moedertaal te blijven noemt hij een column liever ‘n stuksken. In het boekje zijn alle 62 stukskes uit de coronaperiode opgenomen. Ina Klomp-Meijer, bekend als illustratrice van kinderboeken, heeft met een aantal fraaie tekeningen de inhoud een extra accent meegegeven.

Boekenplank

Hekkelman schrijft maandelijks ook een artikel voor deze krant. Hij heeft al eens een columnbundel uitgegeven met al zijn columns voor LokaalGelderland. Deze is getiteld 'Blaadje Sla'. Ook stonden zijn columns in de LokaalGelderland-columnbundel getiteld Wereldnieuws. Beide zijn nog te verkrijgen.

Het boekje is te koop bij de boekhandels Bechtle in Gorssel en Lovink in Lochem. Bovendien is het verkrijgbaar bij Spar Vrielink in Harfsen, De Winde in Harfsen, De Stempelwinkel in Eefde, Supermarkt Centerrr in Almen, Supermarkt Centerrr in Barchem en Marskramer in Laren. Voorts kan het worden besteld bij de volgende webwinkels: www.achterhoekseboeken.nl en www.dialectkring.nl Het boekje Iej mot toch wat telt 76 pagina’s en kost € 9,95.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.