SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

De rust en gezelligheid is weer teruggekeerd op de voetbalvelden

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - De corona-pandemie heeft in maart 2019 een abrupt einde gemaakt aan het voetbalseizoen. Later mochten de spelers het veld weer op, maar wel met veel regels zoals de anderhalve meter afstand. De rust en gezelligheid lijkt nu weer teruggekeerd te zijn op de velden.

"Je ziet dat we langzamerhand de gezelligheid in de kantine weer terugkrijgen, en dat onze spelers weer uitzicht hebben op wedstrijden", vertelt Wessel Ruiterkamp. Hij is voorzitter van Sportvereniging Harfsen. "We zijn blij dat iedereen weer normaal mag trainen en zijn of haar wedstrijd kan spelen op de zaterdag. We merken dat leden het fijn vinden om te doen wat ze het liefst doen. Competitief en in teamverband samen spelen."

'Mooi om te aanschouwen'

Johan Peters, voorzitter van Sportclub Eefde, voegt daaraan toe: "Het voelt weer als van ouds: er is gezelligheid in de kantine. Als club kunnen we weer naar de zaterdag toewerken. Dat is iets wat we zeker gemist hebben." Ook op de velden van Voetbalvereniging Gorssel wordt weer volop gesport, ziet voorzitter Job Dietrich. "Het gaat om de totale beleving. Het bakje koffie op de club zaterdagmorgen, samen spelen met je vrienden, en vooral de teamspirit. Ik vind het prachtig om dat weer te mogen aanschouwen."

Er zijn echter nog wel een paar corona-regels waar de clubs zich aan moeten houden. De meest belemmerende is het toegangsbewijs wat leden moeten laten zien in de kantine. De meeste clubs gaan daar creatief mee om. "We maken van een buitenterras waar je je dranken en hapjes kan nuttigen. Hier hoef je dus geen QR-code te laten zien. Op deze manier hopen zoveel mogelijk mensen iets te kunnen bieden," vertelt Ruiterkamp.

Oude normaal

Ook langs het veld mag je in Eefde met een kop koffie of wat anders staan, zonder QR-code te laten zien. "Dan is het een doorstroom-locatie. Je houdt je aan de regels maar het voelt dan wel weer als vanouds." Blij met de regels is Peters niet. "We willen snel terug naar het oude normaal. Iets wat we als club natuurlijk niet verwacht hadden, maar ergens wel gehoopt hadden." 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.