SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Subsidieaanvraag Gelderse wildopvang afgewezen: PvdD verontwaardigd

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - De Partij voor de Dieren pleit voor financiële steun voor de Gelderse wildopvangen. De fractie heeft samen met GroenLinks, ChristenUnie en de SP aan de provincie gevraagd waarom de wildopvang geen subsidie ontvangt voor het tijdelijk verzorgen van dieren die op de Rode Lijst staan.

De Partij voor de Dierenfractie is verontwaardigd dat de provincie een subsidieaanvraag van een Gelderse wildopvang heeft afgewezen. Subsidies voor biodiversiteit worden volgens de provincie enkel verstrekt aan gemeenten, landgoederen en collectieven. Volgens de Partij voor de Dieren bieden wildopvangen juist het soort hulp waar dit soort subsidies voor in het leven zijn geroepen. De fractie eist daarom opheldering over het niet openstellen van deze subsidies voor de wildopvang.

Statenlid Luuk van der Veer: "Ik hoop van harte dat de provincie een bijdrage aan de wildopvangen willen doen. Om te beginnen voor de diersoorten die op de Rode Lijst staan, en waar het slecht mee gaat. Maar hopelijk voor alle wilde dieren die tijdelijk hulp nodig hebben.”

Roerdomp, tapuit, otter

Van der Veer wees in zijn vragen op planten en dieren waar het niet goed mee gaat en die dreigen te verdwijnen. Op de Gelderse lijst staan bijvoorbeeld de roerdomp, de tapuit en de otter. Uit verslagen van wildopvangen in Nederland blijkt dat de opvangen deze dieren regelmatig tijdelijk verzorgen, tot ze weer beter zijn. Ook de wespendief, waarvan de situatie op de Veluwe zorgwekkend is, wordt weleens door een wildopvang verzorgd.

Van der Veer: “Alle reden dus om de wildopvangen te ondersteunen in hun werkzaamheden!”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.