SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Maand van de Mentor: 'We kunnen hard nieuwe vrijwilligers gebruiken'

LOCHEM - Deze maand is het de Maand van de Mentor. Ook Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland vraagt juist nu aandacht voor het bijzondere werk van een mentor.

"Als mentor behartig je de persoonlijke belangen van een volwassene die hier zelf niet toe in staat is. Je ondersteunt jouw cliënt bij het nemen van beslissingen over zorg en welzijn. Als mentor heb je regelmatig contact met je cliënt en bouw je een vertrouwensband op", leggen ze uit. "Je kijkt kritisch mee naar de inhoud en uitvoering van het zorgplan. Je bewaakt samen met je cliënt de kwaliteit van zorg. Als mentor ga je in jouw regio op vrijwillige basis aan de slag bij de Stichting Mentorschap."

Online event

Ze zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers uit de regio, "die kunnen we hard gebruiken", benadrukken ze. Op 26 oktober 2021 organiseert Stichting Mentorschap van 10.00 uur tot 11.00 uur een online event, dat je kunt bijwonen via Zoom. Je kunt vragen stellen, krijgt meer informatie en luistert naar ervaringen van mentoren. Aanmelden kan via [email protected]

Een podcast over het onderwerp...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.