SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Energieprijzen zijn hoog: Lochem zet energie-conciërge in

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - De sterke stijging van de energieprijzen is voor iedereen schrikken. Met steun van de gemeente gaan energie-conciërges van LochemEnergie langs bij huurders van IJsseldal Wonen en Viverion om te helpen het energiegebruik te verlagen.

De energie-conciërge komt langs met een keur aan (gratis!) energiebesparende artikelen en legt uit hoe het energieverbruik kan worden verlaagd. Daarnaast kan hij indien gewenst ook de spullen installeren. Dit is ook gratis. Denk aan het aanbrengen van ledlampen en radiatorfolie, het inregelen van de thermostaat en het aanbrengen van tochtstrips. Het doel hiervan is om de bewoners actief te helpen met het verlagen van hun energieverbruik. Ze hebben, zeker nu, moeite om de energierekening te betalen.

Energie-armoede

De gemeente Lochem, LochemEnergie, de huurdersbelangenvereniging IJsseldal en Viverion werken samen om met energie-conciërges huurders te helpen hun energielasten te beperken. Dat is belangrijk want ook in de gemeente Lochem komt energie-armoede voor. We spreken van energie-armoede als meer dan tien procent van het besteedbaar inkomen van een huishouden naar de energieleverancier gaat. De oorzaak is vaak een combinatie: slecht geïsoleerde woningen, ongunstige energiecontracten en een laag besteedbaar inkomen.

Mensen helpen

Wethouder Henk van Zeijts: “De energietarieven stijgen erg sterk op dit moment. We willen vooral de mensen helpen die hierdoor in de problemen kunnen komen. Met de betrokken partijen kunnen we gelukkig op korte termijn iets betekenen. Het is namelijk best lastig om je energierekening omlaag te brengen, want waar begin je? De energie-conciërge helpt daarbij.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.