SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Onderzoeken welbevinden regenbooggemeenschap in de regio

  •  Acceptatie langzaam beter
  •   20 oktober 2021
  •  
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

GELDERLAND - De acceptatie van de regenbooggemeenschap in Gelderland en Overijssel is licht toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van Vizier-Oost en Radboud Universiteit Nijmegen. Voor het onderzoek is gedetailleerd ingezoomd op subgroepen en op de verschillen per regio. In de steden, in Twente en de Achterhoek is de acceptatie hoger.

De onderzoekers laten ook zien op welke gebieden er nog gewerkt kan worden aan acceptatie. Transgenders, aseksuelen, queers en non-binaire mensen voelen zich minder geaccepteerd. Binnen de sport ervaren homoseksuele mannen dat ook. 

'Het kan altijd beter'

Gelders inclusiegedeputeerde Peter van ’t Hoog: “Fijn dat onderzoekers zo gedetailleerd informatie hebben kunnen ophalen. Er ligt een gedegen onderzoek dat we delen met gemeenten. Wij blijven ons inzetten voor een inclusief Gelderland, waarin iedereen kan meedoen.” Zijn evenknie in Overijssel, Roy de Witte: “Natuurlijk kan het altijd beter. Iedereen moet zich welkom voelen in Overijssel. Het is mooi dat we over de hele linie verbetering zien ten opzichte van 2019, maar het kan en moet nog beter”.

Eind oktober starten Gelderland en Overijssel een leernetwerk over regenboogbeleid voor gemeenten.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.