SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Wereldwinkel Lochem zet zich in voor Melela4Children

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - De Wereldwinkel in Lochemg gaat zich inzetten voor Melela4Children. Dit is een non-profit organisatie die sinds 016 werkt aan de verbetering van het onderwijs van leerlingen met een arme, achtergestelde woonsituatie in Zuid-Afrika.

Door onderwijskundige en sociale programma’s wil M4C een goede omgeving creëren die de kinderen in staat stelt om -ondanks de slechte situatie waarin ze verblijven- zichzelf te leren kennen en waarderen en vaardigheden te ontwikkelen. Door de Covid-pandemie is de hulpvraag naar schoolspullen, voedselpakketten en hygiëne producten alleen maar groter geworden, ook omdat vele ouders werkloos zijn geworden. M4C biedt onderwijskundige ondersteuning aan 2 basisscholen in Cape Town, voor de groepen 6,7 en 8. Student/vrijwilligers geven les aan 600 kinderen. Hun missie is om leerlingen zelfvertrouwen te geven.

Aardwerk

Door aardewerk te verkopen en tien procent van de verkoopprijs van de producten in een apart fonds te stoppen wil de Wereldwinkel de organisatie een hart onder de riep steken. Het aardewerk is in Zuid-Afrika gemaakt door medewerkers van Kapula-Intshiba. Iets meer dan vijf jaar geleden zijn ze begonnen met het keramiek met Afrikaanse afbeeldingen. Een groot deel van de KI focus is gericht op het creëren van duurzame werkgelegenheid in de kleine agrarische gemeenschap Bredasdorp, waar het niet gemakkelijk is werk te vinden. 90% van de werknemers is vrouw, en meer dan de helft van hen werkt er langer dan tien jaar.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.