SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Het zal je maar gebeuren…

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LAREN - Dat je ’s ochtends nog met je dochter aan het fietsen bent. Diezelfde middag met je vrienden op je gemakje naar de crossbaan rijdt en ineens alle pech van de wereld samenkomt.

Onze vriend Daniël heeft op 17 april jl. een onwijs ongelukkige val gemaakt van zijn motor... Hij heeft 3 wervels gebroken en zal nooit meer kunnen lopen. Dan ziet de toekomst die je voor je zag er in één klap totaal anders uit. Hij is inmiddels heel hard aan het werk om te leren omgaan met de beperkingen door zijn invaliditeit en wil er dolgraag zijn voor zijn mooie gezin. Er is een nieuwe levensfase voor ze aangebroken, waar ze allemaal niet voor gekozen hebben, maar waar ze het beste van zullen moeten proberen te maken.

Hardlopen
Tijdens de laatste lockdown had ik alle tijd om met mijn vriendin Jeanet Elkink het hardlopen weer op te bouwen na mijn laatste zwangerschap. En als ik hardloop denk ik telkens dat Daniël dit nooit meer zal kunnen. Ik denk aan de grote zorgen die Daniël en Bernadette hebben, om de aanpassingen die gedaan zullen moeten worden om in hun huidige woning te kunnen blijven wonen, om te zorgen dat Daniël zichzelf daar zo goed mogelijk kan redden, maar ook om het mogelijk te maken dat hij er voor zijn kindjes kan zijn. Daarvoor zijn rolstoelvriendelijke babymeubels nodig. En hij houdt ontzettend van koken. Om dat te kunnen, zal ook de keuken moeten worden aangepast. En zo zullen ze voor nog meer uitdagingen komen te staan, die de nodige kosten met zich mee zullen brengen. Je kunt je voorstellen dat het al gauw in de tienduizenden euro’s kan lopen…

Spannende zwangerschap
Alsof het allemaal niet genoeg is, gebeurde dit allemaal tijdens de spannende zwangerschap van dochtertje Valerie die 6 weken voor de uitgerekende datum al geboren werd.. Meer dan genoeg om je zorgen over te maken dus, en geldzorgen zouden daar volgens mij eigenlijk niet ook nog eens bij moeten komen.Halve marathon
Dus. Jeanet en ik gaan ‘m lopen: de halve marathon! Op 7 november lopen wij de Berenloop op Terschelling.
En we doen dat voor een heel goed doel (= Daniël). Want iedereen wil ze dolgraag een hart onder de riem steken en met z’n allen kunnen we echt een prachtbedrag bij elkaar sparen waarmee we hopelijk een stuk van die geldzorgen bij ze kunnen wegnemen.

Er zijn al zoveel mooie donaties en hartverwarmende berichten binnengekomen, nu de halve Marathon in zicht komt hoop ik nog een flinke eindsprint voor ze in te kunnen zetten!

 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.