SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Larense dierenarts breidt uit: 'Het eindresultaat mag er wezen'

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LAREN - Na een lange tijd verbouwen, passen en meten is het nu echt zover. Dierenkliniek Laren is compleet gerenoveerd. In 1997 was de dierenkliniek al eens groots aangepakt met een grotere wachtkamer en een grotere spreekkamer. "Nu is door de stijging in de vraag naar gezelschapsdieren, zowel het pand als de hoeveelheid medewerkers veranderd en was een verbouwing en naamsverandering onontkoombaar", zegt eigenaar Jan-Joop Harkema. 

"Door de renovatie is elke vierkante meter van het pand nu benut." Voorheen zat er niks in de bovenverdieping. Door hier nu de kantine, kantoren en de spreekkamer te plaatsen is er beneden meer ruimte gecreëerd. Alle afdelingen kunnen nu beter naast elkaar werken. De aparte ruimtes zorgen voor een betere doorloop. Centrale plek in de kliniek is de voorbereiding en vanuit daar kan alles door naar de juiste afdeling. Door de honden en katten geheel van elkaar te scheiden zorgt dit voor meer rust bij de dieren. De eigenaar: "Zo is er een aparte wachtkamer, spreekkamer en ruimte voor de opname. De kliniek heeft nu ook dan ook het Catfriendly certificaat."

Metamorfose team

Het team heeft ook een metamorfose ondergaan. Sinds begin dit jaar is Sascha Groothuis mede-eigenaar van de kliniek geworden. De kliniek is met vijf artsen en zes assistenten sterk vertegenwoordigt. "De assistenten zijn ook erg gegroeid, zo vervullen ze nu niet alleen de taak van het assisteren maar hebben wij ook het Puppy Consultatie Bureau opgezet en trekken hier echt de kar."

De kliniek heeft naast een verbouwing ook een verandering in identiteit doorgemaakt. Van Dierenartsen combinatie Zutphen/Laren naar Dierenkliniek Laren. "Deze naam dekt veel beter de lading en we zitten ook enkel in Laren met onze vestiging", aldus de ondernemer.

Toekomstplannen 

"Het is een erg fijn pand, we kunnen er veel in kwijt. Al is het wel even wennen, dat alles nog nieuw is", aldus Harkema. Hij is erg blij met de hevige inspanning die Kreunen Bouw geleverd heeft. Hij glundert en spreekt met volle trots: "Het eindresultaat mag er wezen." Voor de toekomst zijn nog genoeg plannen. We willen mensen nog meer voorzien van advies en begeleiding. De Puppy Consultatie Bureau is hiervan een voorbeeld. "Dit willen we uitbreiden naar een gewichtsprogramma, een programma op kattengedrag, en zelfs trimmen behoort tot de mogelijkheden. Daar is genoeg nu ruimte voor in de natte ruimte.”Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.