SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Mogen katten buiten los lopen?

LOCHEM - Je hond moet je meerdere keren per dag uitlaten. Bij een kat is dat anders, zij laten zichzelf uit. Wat soms tot grote ergernis zorgt bij mensen die om de haverklap katten in hun tuin zien lopen. We vragen op de Markt in Lochem wat mensen daarvan vinden. 

Harm Seubring peilt meningen op de Markt. Lees verder onder de podcast...

De meningen zijn verdeeld. Een suggestie die meerdere keren genoemd wordt is om katten, net als honden, aan de lijn te laten. "Dat lijkt me logisch, want honden moeten ook aan de lijn", merkt een vrouw op. Een andere voorbijganger voegt daaraan toe: "Er moet gezorgd worden dat de poep wordt opgeruimd. Want dat moet bij een hond ook. Het is vervelend wanneer ze in de tuin of zandbak poepen.

‘Niet te doen’

Er zijn ook andere geluiden. "Ik heb er heel weinig last van. Ik vind het eigenlijk wel prima." "Ze mogen rustig langskomen. Katten binnenhouden is niet te doen", beklemtoont een man. Voor sommige is het ook gewoon een kwestie van accepteren. "Wij hebben er twee in de tuin lopen, die niet van mij zijn. Hun poep graven ze in. We hebben ook een grote tuin, dus het is niet zo erg."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.