SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Lezing AKKU-Eetcafé donderdag 14 oktober 2021

  •  Kunst: boodschap & behagen
  •   28 september 2021
  •  
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - In de beeldende kunst kan een kunstenaar zich richten op verschillende inhoudelijke uitgangspunten. Bijvoorbeeld religieuze thema's(als in de middeleeuwen). Andere intenties kunnen zijn: willen vernieuwen, iets vereren, iets aan de kaak stellen, natuurbeleving, de toeschouwer een spiegel voorhouden enz. Deze lezing spitst zich toe op twee aspecten: kunst die ons iets wil leren ofwel kunst met een boodschap, en kunst met als doel ons aangenaam te stemmen, kunst dus die ons wil behagen.  

Wim Kwakernaak studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam en de Academie voor Beeldende Vorming te Amersfoort. Deze opleiding gaf hem ook onderwijsbevoegdheid. Bijna veertig jaar lang gaf hij les in het voortgezet onderwijs in onder andere het vak kunstgeschiedenis.

Het AKKU-Eetcafé wordt gehouden in de Stadslounge van de Schouwburg. Vanaf 10.15 uur staat de (gratis) koffie/thee klaar, om 11.00 uur begint het programma en om 12.30 uur is de lunch in het naastgelegen restaurant ‘De Eetgalerie ’. De entree voor de lezing inclusief de lunch bedraagt € 15,-. Als u alleen lezing bijwoont, betaalt u € 7,-. Voor meer informatie: www.akku-lochem.nl.

Het is nodig dat u bij binnenkomst in de Schouwburg beschikt over een coronatoegangsbewijs én een geldig identiteitsbewijs (dat kan zijn uw rijbewijs, identiteitskaart of paspoort). Er bestaan diverse mogelijkheden om een coronatoegangsbewijs te verkrijgen. Op www.akku-lochem.nl kunt lezen hoe.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.