SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Jesse Sprikkelman in gesprek met Frans Manders.

Geen anderhalve meter meer: 'We kunnen eindelijk de braderie weer organiseren'

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - De anderhalve meter afstand hoeft niet meer gehouden te worden. Dat betekent dat evenementen veel makkelijker georganiseerd kunnen worden. Frans Manders is blij, want hij mag de braderie in de wijk Noordveen weer organiseren.

Jesse Sprikkelman in gesprek met Frans Manders. Lees verder onder de podcast...

"Mensen zijn echt blij! Het mag eindelijk weer", zegt hij trots. "We hebben het erg gemist." De anderhalve meter-maatregel hield de organisatie van dergelijke soort evenement tegen. Maar die maatregel geldt sinds zaterdag niet meer. "Wat je merkt is dat mensen nog wel wat meer afstand houden. Ze botsen niet tegen elkaar."

Open podium

Het plaatje is echter nog niet helemaal compleet. Want het open podium is er niet. "Wanneer ik dat podium daar neerzet is het een stilstaand evenement. Dan had ik alles moeten afzetten en de coronatoegangsbewijzen controleren."

De samenhorigheid in de week is erg goed. De hele week zijn er activiteiten voor de wijk georganiseerd, tijdens de Week van de Wijk. "Zo waren er workshops en sportactiviteiten. Door mensen langer bij elkaar te brengen krijgen ze meer contact. Sommige mensen zitten achter de kraam omdat ze zo gezellig kunnen kletsen met iedereen."

Wijkteams

Het samenbrengen van mensen is belangrijk voor Manders, die ook namens de PvdA actief is in de gemeenteraad. "In de raad promoot ik dit ook. In de Noorderhaven heb ik geholpen met het opzetten van een wijkteam. Ik wil graag advies geven over hoe het moet."

Organisator Frans Manders.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.