SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Gemeente Zutphen heeft weer een beetje ruimte in de portemonnee

ZUTPHEN - Het Zutphense college presenteert, na jaren van bezuinigen, een structureel sluitende programmabegroting aan de gemeenteraad. Er is weer beperkte financiële ruimte om te investeren en achterstallige zaken op te pakken.

De keuze van de gemeenteraad om weer in mobiliteit te investeren en knelpunten op te pakken is hier een belangrijk voorbeeld van. De komende jaren wordt de Algemene Reserve verder versterkt. Dit in combinatie met een structureel sluitende begroting maakt dat de financiële balans weer terug is in de gemeente Zutphen.

Pittige jaren

Wethouder van financiën Eva Boswinkel: “Ik ben blij dat we deze programmabegroting aan de gemeenteraad kunnen voorleggen. Voor iedereen in onze gemeente zijn het echt pittige jaren geweest. Met bezuiniging op bezuiniging. Het is ons nu toch gelukt om die balans te vinden en zelfs iets van vlees op de botten te kweken. Dat was een enorme klus die eigenlijk nooit af is."

Boswinkel gaat verder: "Maar het past wel om nu een heel groot compliment te geven aan iedereen die hier zo hard aan gewerkt heeft. Er is ook echt een omslag geweest in het denken en handelen op een aantal beleidsvelden. We kunnen met deze begroting weer hard aan de slag om verder te bouwen aan een sterk en inclusief Zutphen!"

Wel wil Zutphen de burger laten meebetalen aan cultuur. Harm Seubring peilt de opinie daarover op straat...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.