SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Brummen gaat alleen bij excessen handhaven op naleving coronatoegangsbewijs

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

BRUMMEN - De gemeente Brummen gaat niet fanatiek controleren of ondernemers klanten om hun coronatoegangsbewijs vragen. Ze laten weten dat handhavers alleen bij excessen ingezet gaan worden. In Zutphen is dit dan weer niet het geval.

"De anderhalve meter afstand is bij horeca en evenementen losgelaten, onder de voorwaarde van het coronatoegangsbewijs. Bezoekers moeten erop kunnen vertrouwen dat zij zich in een redelijk veilige omgeving bevinden en dat ondernemers hierin hun verantwoordelijkheid nemen", legt gemeentewoordvoerder Ilona Maassen uit. 

Met het coronatoegangsbewijs, een QR-code, kun je aantonen dat je corona hebt gehad of dat je gevaccineerd of getest bent. De zegsvrouw gaat verder: "De burgemeester ziet hierin ook een verantwoordelijkheid op het gebied van toezicht en handhaving. Een passagier van een taxi moet er ook op kunnen vertrouwen dat de taxi-ondernemer zijn taxi’s volgens wettelijk voorschrift APK heeft gekeurd. En de horecaondernemer mag ook aan personen onder de 18 jaar geen alcohol verstrekken."

Wat doen ze in andere gemeenten?

Ze zijn de enige gemeente in de LokaalGelderland-regio die dit op deze manier doen. In zowel Lochem als Zutphen zal gehandhaafd worden. Ondernemers die zich in Zutphen openlijk uitspreken tegen de regel zullen ook een brief ontvangen van de gemeente.

Harm Seubring vroeg op straat wat mensen van de regels vinden...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.