SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphense ondernemers die zich uitspreken tegen coronatoegangsbewijs krijgen brief van gemeente

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen gaat ondernemers die zich uitspreken tegen het coronatoegangsbewijs een brief sturen. Handhavers zullen ook gaan controleren of ondernemers zich aan de regels houden.

"We houden ons aan de coronaregels van de Rijksoverheid. Ondernemers die zich openlijk uitspreken en aangeven dat ze zich niet aan die regels houden, krijgen een brief van de gemeente", legt woordvoerder Anniek Neve uit. Met het coronatoegangsbewijs, een QR-code, kun je aantonen dat je corona hebt gehad of dat je gevaccineerd of getest bent.

Ook kunnen zij rekenen op een bezoekje van onze handhavers, meldt de gemeente. "Als het nodig is, handhaven we. Er is toegezegd dat gemeenten extra geld krijgen om te kunnen handhaven. Dat geld is er op dit moment nog niet. Zodra dat er wel is, zullen we in overleg met de horeca ondernemers het geld zo inzetten dat het voor hen helpend is. Hierdoor kan de horeca vooral doen waar zij goed in is: het verlenen van gastvrijheid."

Openlijk uitspreken

Restaurant 't Ooievaarsnest in Warnsveld was één van de eersten die zich openlijk uitsprak het controleren van de QR-code. Al snel volgde ook eetwinkel Supersnack in Zutphen. Zij kunnen dus een brief van de gemeente verwachten.

Harm Seubring vroeg op straat wat mensen van de regels vinden...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.