SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Fietsers en voetgangers gaan dwars door elkaar heen.

Gevaarlijk kruispunt in Zutphens winkelhart zorgt nog steeds voor ruzies en ongelukken

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Slaande ruzies en ongelukken: het gebeurt geregeld op het kruispunt Oude Wand, Beukerstraat en Bornhovestraat. Ondernemer Marleen Heinen, van winkel Eigen Zinnig, ziet het geregeld misgaan. Ze kijkt vanuit haar winkel precies uit op het gevaarlijke punt. 

Jesse Sprikkelman in gesprek met ondernemer Marleen Heinen. Lees verder onder de podcast...

"In de drie jaar dat ik hier nu zit heb ik al drie keer een ambulance moeten bellen. Dit omdat een ouder persoon van de fiets viel, omdat ze het stoepje te langzaam oprijden. Ook parkeren hier auto's om te pinnen, scooters rijden veel te hard en vooral de voetgangers die niet zien dat ze een doorgaande weg kruizen." Vooral dat laatste zorgt voor veel gedoe. "Je kan aan de bestrating niet zien dat het voetgangersgebied eindigt en iets verderop weer begint."

'Gemeente is aan zet'

"Voetgangers denken, onterecht, dat ze voorrang hebben. Daarnaast heb je nog de fietsers en scooterrijders die voorrang nemen." Het is dus een kwestie van geven en nemen, "maar de situatie is heel simpel: doorgaand verkeer heeft voorrang." De borden hangen volgens Heinen heel hoog, waardoor voetgangers het niet ziet. "De gemeente is vooral aan zet om dit punt veilig te maken. Je kunt met een aantal strepen en markeringen duidelijk maken. Maar het veiligst is om de voetgangers gewoon voorrang te geven in de winkelstraat."

Jesse Sprikkelman in gesprek met Marleen Heinen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.