SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Gemeenteraad Zutphen niet blij met tijdelijke sluiting verloskundeafdeling ziekenhuis Zutphen

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Vorige week maakte Gelre Ziekenhuizen bekend dat de verloskundeafdeling in Zutphen sluit wegens personeelstekort. De gemeenteraad van Zutphen keurt dat af, en roept het ziekenhuisbestuur om bij het Rijk om meer geld te vragen. Dat deed de gemeenteraad op maandag op voorstel van de SP.

Het ziekenhuisbestuur wilde tot nu toe niet bij het Rijk om meer geld vragen. Zij zelf waren akkoord gegaan met beperking van de zorgkosten in een zogenaamd 'hoofdlijnenakkoord'. Het is nog niet bekend of het ziekenhuis aan het verzoek van de gemeente Zutphen gehoor gaat geven.

"Het is hoog tijd dat Michel Galjee en de rest van het ziekenhuisbestuur de kant van hun personeel, patiënten, inwoners en gemeente kiezen, in plaats van de kant van het kabinet en de zorgverzekeraars," zegt SP-fractievoorzitter Mart de Ridder. "Als we samen een vuist maken, kunnen we meer geld loskrijgen in Den Haag en kunnen vitale functies, zoals de verloskunde afdeling, openblijven."

Operationeel krijgen

Tot hoe lang de sluiting geldt weet het ziekenhuis nog niet, zeiden ze eerder. "De komende weken zetten we alles op alles om de personele bezetting weer op orde te krijgen en de afdeling verloskunde in Zutphen zo snel mogelijk volledig operationeel te krijgen."

Wie op het punt staat te bevallen moet een stukje verder rijden, bijvoorbeeld naar het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn. Ook kunnen ze terecht bij ziekenhuizen in Arnhem, Deventer, Doetinchem en Winterswijk. De polikliniek Gynaecologie & Verloskunde Zutphen blijft wel open. Daarnaast kunnen zwangeren in het ziekenhuis terecht voor een poliklinisch consult als zij klachten ervaren.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.