SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

FC Zutphen start de competitie met streekderby tegen Sportclub Eefde

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - De competitie had voor beide teams niet beter kunnen beginnen met deze onvervalste streekderby. Zaterdag 25 september om 15.30 uur is het zo ver op sportpark ’t Meijerink. Beide teams willen de competitie ouverture zo goed mogelijk beginnen en dan zal de strijd om de eerste 3 punten los barsten. 

Door de corona pandemie konden de beide thuiswedstrijden van afgelopen 2 seizoenen niet door gaan. In het begin van het seizoen 2019-2020 onderbrak Eefde bij haar thuis de overwinningsreeks van FC Zutphen door met 3-2 te winnen, na een 3-0 ruststand. Dat bleek achteraf voor de Zutphenaren een kostbaar verlies van 3 punten te zijn, waardoor promotie op basis van een eindstand, opgemaakt in maart 2020,  werd mis gelopen.

FC Zutphen heeft in de voorbereiding wisselende resultaten bereikt, maar in het bekertoernooi wist men alle 3 wedstrijden te winnen. Ook sportclub Eefde behaalde enkele goede resultaten. Zij hebben als doelstelling bovenin mee te draaien en een periode mee te pakken.

Enkele langdurige blessures

Naast het feit dat er afgelopen seizoen 2 goede spelers vertrokken zijn, namelijk Rik Vlutters en Nathan Greven, die beiden naar een eerste klasser gingen, kampen de Zutphenaren met langdurige blessures. Dat zijn Jesse de Vries, Sem Veeger, Khen Bakkerweerd, en Timon Kuiper Tevens raakte afgelopen dinsdag Jelle Macare geblesseerd aan zijn hoofd na een kopduel, waarin hij weliswaar scoorde, maar ook met zijn tegenstander in botsing kwam. Hij moest een nacht in het ziekenhuis verblijven, maar gelukkig gaat het nu goed met hem. Dat betekent voor FC Zutphen een fikse aderlating.

Ondanks de diverse blessures wisten de andere selectieteams bij FC Zutphen eveneens de volgende bekerronde te bereiken. Het 2e elftal versloeg Be Quick Zutphen met 4-0 en boekte daarmee haar 3e achtereenvolgende overwinning. En dat gold ook voor het JO-23 team onder leiding van de enthousiaste trainer Mike Wesselink.

Zowel FC Zutphen als sportclub Eefde gaan voor de jeugd

Vanuit beide clubs krijgen jonge talenten volop de kans zich te manifesteren. Het zal dan ook zaterdagmiddag een mooie clash worden die het bekijken meer dan waard is. Een unieke gelegenheid om na zo’n lange tijd van pandemie weer eens een aantrekkelijke wedstrijd te bekijken. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.