SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Steeds meer ondernemers beloven niet te controleren op coronatoegangsbewijs

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - Steeds meer restaurants geven aan dat mensen zonder corona-toegangsbewijs welkom zijn. Ze weigeren om de QR-code te scannen, wat vooral voor ongevaccineerde klanten een uitkomst is. Zij hoeven zich dan namelijk niet te laten testen.

In navolging op Restaurant 't Ooievaarsnest in Warnsveld hebben meerdere ondernemers in de regio aangegeven dat iedereen welkom is. In Zutphen betreft het Eetwinkel Supersnack, in Brummen Restaurant Reuvershoeve, in Laren Hotel Witkamp en in Lochem sluit Restaurant de Witte Wieven zich aan bij de club.

De Witte Wieven: "Wij zijn een bedrijf dat juist toegankelijk is voor iedereen of je nu dik of dun bent, wit of zwart, rijk of arm. Of u nu wel ingeënt bent of niet, dat is uw keuze. U weet zelf echt wel hoe u er mee om moet gaan", melden ze. "Wij voelen ons dan ook niet genoodzaakt om het u te vragen. U heeft ook recht op uw privacy."

'Wij zijn geen agenten'

Ook het Brummense Reuvershoeve is heel open over hun keuze. "Wij zijn geen politieagenten maar mensen met een warm hart, een top team en een onderneming waar we voor vechten. Gastvrijheid stroomt in ons bloed, dat willen wij niet veranderen."

Ontbreekt er een restaurant in onze opsomming? Laat het ons weten via [email protected]

Harm Seubring peilt de meningen van klanten over dit besluit...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.