Twaalf jaar cel voor valentijnsdagmoord Eerbeek

Twaalf jaar cel voor valentijnsdagmoord Eerbeek

De 30-jarige man uit Rheden die vorig jaar Marjolein Bosch uit Eerbeek om het leven bracht, moet twaalf jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank bepaald. Volgens de rechter is er sprake van doodslag, de man is vrijgesproken van moord.

In de nacht van 13 op 14 februari 2020, Valentijnsdag, bracht de man zijn vriendin om het leven. De 35-jarige vrouw werd in haar eigen woning om het leven gebracht, al was er geen sprake van een vooropgezet plan. Uit het dossier blijkt niet dat de man een vooropgezet plan had om zijn vriendin van het leven te beroven. De rechtbank spreekt de man daarom vrij van moord. Wel vindt de rechtbank wettig en overtuigend bewezen dat er sprake is van doodslag.

Celstraf

De man heeft een einde gemaakt aan het leven van een jonge vrouw die hij nog maar drie weken kende. "Hij heeft het slachtoffer daarmee het meest wezenlijke bezit, haar leven, ontnomen." aldus de rechtbank. De rechtbank legt de man een celstraf op van twaalf jaar. Dit is gelijk aan de straf die de officier van justitie eiste.

Ook legt de rechtbank aan de man een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel op. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de man - na beëindiging van zijn detentie - langdurig onder toezicht te stellen. Aan de ouders van het slachtoffer moet de man een bedrag van 17.500 euro per persoon aan affectieschade betalen.

Bekijk onze reportage over het incident...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.