SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Warnsvelds restaurant weigert om klanten te controleren op QR-code

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

WARNSVELD - Wie wat wil eten bij Het Ooievaarsnest in Warnsveld hoeft straks geen QR-code te laten zien, om aan te tonen dat ze getest of gevaccineerd zijn. Het restaurant staat niet achter deze corona-controle die eraan zit te komen.

"Wij hebben daarom besloten dat we niemand willen uitsluiten bij de deur", leggen ze uit op social media. "We hebben een verschrikkelijke rot periode achter de rug en likken, na een fantastische zomer, nog steeds onze wonden." Ze hopen dat ze een voorbeeld zijn voor andere horeca. "Wij adviseren andere horeca zich ook uit te spreken vóór de persconferentie", luidt hun advies.

'Geen steun, geen maatregelen'

De eigenaar is van mening dat de overheid te ver gaat met het uitrollen van het QR-systeem. Ook zitten ze niet te wachten op een opgelegde sluitingstijd. "Het kan niet zo zijn dat heel het land van het slot gaat en wij een bepaalde groep moeten overtuigen van een vaccin. Dat is niet aan ons. Geen steun betekent ook geen maatregelen."

Voor een controle of sanctie zijn ze niet bang. "Wij geloven niet dat handhaving en politie achter dit besluit staan. Er is al maanden geen handhaver of politie te vinden en wij concluderen dan ook dat opgelegde maatregelen buitenproportioneel zijn."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.