SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Onbeperkt Sportief biedt sportdag voor iedereen

  •  Sporten op eigen niveau
  •   13 september 2021
  •  
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Op woensdag 22 september 2021 wordt in Lochem de sportdag Onbeperkt Sportief georganiseerd door de Sportraad Lochem in samenwerking met een actieve vrijwillige werkgroep en wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting Welzijn Lochem, Fonds Gehandicaptensport en Uniek Sporten. Sport moet toegankelijk zijn voor iedereen. Deze sportdag is voor mensen die wegens een beperking, afstand tot de arbeidsmarkt, hun leeftijd of om een andere reden zich niet makkelijk kunnen aansluiten bij een sportvereniging. Met deze dag moet de weg voor deze doelgroep om aan te kunnen sluiten bij een club worden verkleind.

Deelnemers kunnen laagdrempelig en ieder op zijn of haar eigen niveau kennis maken met verschillende sporten. Deze worden aangeboden door verschillende clubs uit de regio. Onder andere voetbal, hockey, tafeltennissen, volleybal, dansen en paardrijden zullen aanwezig zijn om hun sport onder de aandacht te brengen. Daarnaast is er een toffe elektrische voetbalmuur aanwezig en kan er een ritje gemaakt worden op de nieuwe riksja fiets van het Stadshuus Lochem. 
De organisatie hoopt en verwacht op deze dag wéér deelnemers te mogen ontvangen op de velden van de Lochemse Hockeyclub (LHC) aan de Koopsdijk 1B (sportvelden Onderlangs). Om toch te zorgen dat er wat spreiding ontstaat is er een ochtend- en een middagprogramma, waarbij de aangeboden sporten hetzelfde zijn. Het ochtendprogramma is van 09.30 uur tot 12.00 uur en het middagprogramma van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Op de dag zelf is er een lunchpakket in een goodiebag voor de deelnemers en hun begeleiders (voor de ochtend groep als lunch, voor de middag groep als vervroegd avondeten). Er zijn al veel organisaties benaderd voor deelname aan de sportdag. Maar als een organisatie interesse heeft om mee te doen aan de sportdag Onbeperkt Sportief dan kan contact worden opgenomen via: 06-30571492 of [email protected]
Ook deelname op individuele basis is mogelijk! Als het nodig mocht zijn kan er in overleg met de organisatie ook vervoer worden geregeld naar het sportveld. Als Coronamaatregelen alsnog roet in het eten gooien, dan zullen er alternatieven worden aangeboden. Hierbij wordt gedacht aan het bezoek van een sportvereniging bij de locatie van een zorgorganisatie

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.