SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Riet Nieuwenhuis (r) kreeg een lintje van wethouder Laura Werger (l).

Tweede lintjesregen: drie onderscheidingen uitgedeeld

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - Dit weekend hebben verschillende inwoners van onze regio een Koninklijke onderscheiding gekregen. Het was een soort tweede lintjesregen dit jaar. Twee inwoners uit de gemeente Zutphen en één uit de gemeente Lochem kregen een lintje.

Maarten Spaargaren uit Zutphen kreeg een lintje. Hij kreeg de onderscheiding Ridder in De Orde van Oranje-Nassau. De heer Spaargaren is de drijvende kracht geweest achter het woonproject De Groene Marke in Zutphen. Daarnaast is hij al 25 jaar actief in het verzamelen van zwerfvuil. Wekelijks is hij om 06.00 uur buiten te vinden en vele anderen hebben zich daarna ook aangemeld. Daarnaast is hij bestuurlijk actief in diverse beroepsverenigingen voor Integrale Geneeskunde. Dit alles doet hij naast zijn werk als arts voor natuurlijke geneeswijzen.

Vrijdag kreeg Riet Nieuwenhuis uit Zutphen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau onder meer voor haar jarenlange inzet voor de belastingservice van de FNV. De belastingservice helpt zo’n 700 tot 800 inwoners van Zutphen met hun belastingaangifte. Nieuwenhuis doet heel veel werkzaamheden op de achtergrond: zo was zij mentrix voor andere vrijwilligers, penningmeester, bewaakster van ‘Lief en leed’, roosterplanner, de telefooncentrale en spil van de nazorg van het invulseizoen. En dat allemaal op vrijwillige basis.

Tentfeest en kaartclub

Ook in de gemeente Lochem was het raak: Diny Beumer ontving daar de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van Klootschietersvereniging Klein Dochteren. Beumer is 35 jaar voorzitter van deze vereniging. Als voorzitter zet Diny zich actief in bij de maandelijkse bestuursvergaderingen en de jaarlijkse ledenvergaderingen. Sinds 1998 zet Beumer zich in als vrijwilliger bij het Dochterens Tentfeest. Daarnaast nam ze het initiatief om eens in de twee weken kaartavonden te organiseren bij Restaurant Mondani. Deelnemers die geen vervoer hebben, haalt Beumer op en ze brengt ze ook weer netjes thuis. Voor sommige deelnemers is zij zelfs een mantelzorger.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.