SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zomerse temperaturen, maar Intratuin Lochem maakt zich klaar voor kerst

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Buiten is het nog volop zomer. Maar een deel van de Intratuin in Lochem is opvallend leeg. Hier wordt hard gewerkt aan de kerstshow. De decoratieve lichtsnoeren en kerstballen doen heel langzaam hun intrede bij de winkel.

"Achter de schermen zijn alle hens aan dek om de komende tijd in alle vestigingen inspirerende kerstshows te creëren. Met veel glitter, glam én groen", leggen ze uit. Kerstmis is voor Intratuin niet het belangrijkste seizoen, maar benadert inmiddels wel de omzet van het voorjaar. Het feestseizoen behelst zo’n 15 procent van de jaaromzet van het tuincentrum en beleeft zijn piek tussen 6 en 16 december. Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin: “Daarna gaan de mensen zich bezighouden met het eten.”

De grote vraag is natuurlijk wat de kersttrend gaat worden. Het overall thema dit jaar is ‘X-mas my way’. Hiermee kun je alle kanten op, vertelt Suzanne Droogh, stylist en inkoper bij Intratuin: “Wij geven natuurlijk stijladvies en bieden volop inspiratie, maar daar moet iedereen lekker zijn eigen draai aan kunnen geven. In het algemeen zien we dit jaar wel een hang naar mystiek en donkere kleuren zoals zwart en donkerblauw. Een beetje het sprookjesachtige maar dan op een mystieke manier – inclusief glitters, maantjes, sterren en glinsterende insecten.

Natuurlijke kleuren

Daarnaast speelt ook de letterlijke natuur, groen, dit jaar een belangrijke rol tijdens de kerst. Intratuin verwacht dat de toegenomen belangstelling voor duurzaamheid en de natuur sinds corona ook tijdens de feestperiode blijft. Droogh: “Naast dennenbomen als traditioneel groen in de feestperiode, zijn ook planten zoals de Olifantspoot, de Vriesea of de Lantaarnplant onderdeel van de decoratie. Ze krijgen een centrale plek op tafel of worden net als de dennenboom versierd met lampjes.”

En niet alles hoeft geld te kosten. De groenexpert wil naar vijftig procent groene tuinen in Nederland in 2030 en neemt haar missie – ook tijdens de feestdagen – serieus. Daarom krijgt iedereen die vanaf 1 december een kerstboom bij Intratuin koopt een extra sparstekje (Nordmann en Picea Omorika) cadeau. 

Foto's van hoe de Intratuin er nu uitziet...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.