SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De Zwarte Cross ging dit jaar niet door.

Zwarte Cross-organisator Ronnie Degen: 'Het is zuur dat we nog niks mogen'

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - De evenementenbranche verkeert in zwaar weer, al maanden ligt het plat door de coronapandemie. Ook Ronnie Degen uit Laren, organisator van de Zwarte Cross, merkt dat. Hij is blij met de Unmute Us-acties die gevoerd worden. 

"Dat moet je aan de mensen in Den Haag vragen", is zijn antwoord op de confronterende vraag wanneer we weer festivals kunnen verwachten. Zelf was Degen nog aandachtig toeschouwer bij de Grand prix van Zandvoort, afgelopen weekend. Hij geeft aan niks tegen de race te hebben, maar heeft ook gemengde gevoelens. "Het is wel zuur waarom zij wel en wij niet'' vult hij aan.

Protest

Komende zaterdag gaan ruim 70.000 mensen de straat op om te demonstreren, verdeeld over meerdere steden. Dat doen ze onder de noemer Unmute Us, waarmee ze het signaal willen geven dat de evenementenbranche weer op gang moet komen. Degen vind de actie een goede en acceptabele zet. "Door deze actie kunnen we op een nette manier laten zien dat we het er niet mee eens zijn", legt hij uit.

"Er zijn al veel fieldlab evenementen geweest, en het grote deel van de bevolking is gevaccineerd" , zegt de festivalorganisator. Hij vind het verantwoord om alles open te gooien, maar zegt wel dat dit op een acceptabele manier moet gebeuren. "Het moet natuurlijk wel veilig zijn." Het evenementenhart in hem voert de boventoon en spreekt boekdelen: "Liever vandaag dan morgen."

Het evenement van Degen, de Zwarte Cross, is dit jaar niet georganiseerd. In eerste instantie wilden ze dit wel doen, maar de pandemie gooide opnieuw roet in het eten. Wel willen ze in april volgend jaar de Mega Immuun Party organiseren. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.