SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Gijs Peteroff.

VVD'er Gijs Peteroff vertrekt uit de gemeenteraad, voorzitter Oranjevereniging betreedt forum

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Raadslid Gijs Peteroff heeft in een brief aan burgemeester Vermeulen laten weten dat hij zijn raadslidmaatschap op zegt in verband met zijn nieuwe restaurant Genietcafé Emerpark. De vrijgekomen raadszetel wordt ingenomen voor Rene Hissink huidig forumlid.

Nieuwkomer bij de VVD – Henk-Jan Hulleman – neemt op zijn beurt de plek in het forum over. Rene Hissink zat al tot 2018 eerder voor de VVD in de gemeenteraad. Hij is agrariër en woont in Warnsveld op een historische stadsboerderij. Daar runt hij met zijn vrouw een boerderij volgens de principes van slowfood; niet produceren voor de massa (geen grootschalige en anonieme productie), maar meer tijd, ruimte en beleving voor mens en dier op de boerderij. De verkoop van het vlees direct aan de consument geeft korte, traceerbare lijnen. Hissink is ook beoogd VVD-raadslid voor de volgende raadsperiode.

Hij zegt over zijn raadslidschap: "Ik heb er zin om het laatste deel van deze raadsperiode als raadslid mijn bijdrage weer aan de ontwikkeling van de stad in de vorm van raadslid te leveren. De ontwikkeling in mijn bedrijf ligt in de lijn met de ontwikkeling zoals die wat mij betreft breder in de maatschappij plaats moet hebben: maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, waarin ondernemingen wezenlijke bijdragen leveren aan de ontwikkeling van de stad op het gebied van bijvoorbeeld klimaat, gezondheid en werkgelegenheid."

Oranjevereniging

Nieuwkomer bij de VVD, Henk-Jan Hulleman, neemt de vrijgekomen plek in het forum over van Rene Hissink. Hulleman is geboren in Zutphen en getogen in Warnsveld en is daar altijd blijven wonen. Hij heeft een professionele achtergrond in de accountancy en is – tot op dit moment als voorzitter - zeer actief bij de Oranjevereniging Warnsveld. Ook hij is beoogd VVD-raadslid voor de volgende raadsperiode."

Hulleman: "Na jarenlange betrokkenheid bij allerlei maatschappelijke organisaties in Zutphen en Warnsveld vond ik het tijd worden om politiek actief te worden voor deze mooie gemeente. Iets wat ik altijd al heb willen doen. Ik heb in mijn tijd bij de Oranjevereniging en de acties ter behoud van het Warnshuus en de daarin gevestigde bibliotheek gemerkt dat er veel mogelijk is als maatschappelijke organisatie en gemeente goed samen werken. Dat standpunt wordt breed door de VVD gedragen. De tijd dat de gemeente de oplossing moest zijn voor zo’n beetje alles wat er in de gemeente speelde, ligt weliswaar al een tijdje achter ons, maar ik zie om mijn heen en in de lokale politiek wat mij betreft nog teveel neiging naar dat oude gedrag. Dat terwijl dat niet alleen simpelweg onhaalbaar is, maar die samenwerking juist leidt tot veel betere resultaten. Ik wil als raadslid hier graag mijn bijdrage aan leveren en zorgen dat we de potentie die er is, als samenleving benutten." 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.