Scheurende Verstappen zorgt voor populariteit bij kartbanen
Foto ter illustratie.

Scheurende Verstappen zorgt voor populariteit bij kartbanen

Scheurend over de racebaan wint de Nederlandse Max Verstappen steeds meer populariteit. De autosport is steeds meer in trek, en dat is ook te merken in de regio. Bij Adventure Eefde wordt het drukker en drukker.

In Eefde ligt de kartbaan van de regio. "We merken dat het steeds drukker en drukker wordt", vertelt Edino Molders. Karten is al sinds jaar en dag een populaire bezigheid, maar kent steeds meer succes dankzij de groeiende interesse voor de autosport. "De enorme hype die er aan het begin was is wel redelijk voorbij. Maar toch heeft het er voor gezorgd dat meer mensen zijn gaan karten."

Roet in het eten

Net zoals bij andere recreatieplekken had ook de Eefdese kartbaan last van corona. "Maar gelukkig viel het wel mee. Bij de eerste golf en lockdown merkten we het natuurlijk flink. Gelukkig kan je bij het karten heel goed anderhalve meter afstand van elkaar houden", aldus Molders.

"Het is lastig te zeggen hoeveel de populariteit van het karten is gestegen. Door corona is het misschien niet helemaal duidelijk, omdat er ook mensen thuis bleven." Karten wordt vaak ook als team- of schooluitjes gedaan, die het afgelopen jaar dan ook niet doorgingen vanwege de corona-maatregelen.

Klimbos

Op de kartbaan in Eefde mag je alleen met een kart de baan op. "Verder mogen we de baan nergens voor gebruiken." Maar de afgelopen jaren is het aanbod wel uitgebreid, waardoor de ‘kartbaan’ nu Adventure Eefde heet.

"We bieden onder meer Klettersteigen en een Klimbos aan. Dat zijn twee activiteiten waarbij klimmen centraal staat.” Dat is wel iets totaal anders als het karten. "We vinden het een mooie diverse aanvulling om zo ook wat langere programma’s aan te kunnen bieden."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.