SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

'Lelijk' Oocon gebouw in Lochem krijgt grote muurschildering

LOCHEM - In navolging op andere agrarische objecten in de Achterhoek krijgt het Oocon gebouw in Lochem een grote muurschildering. Dit valt onder de Silo Art Tour. "Diverse objecten die in het landschap als lelijk worden beschouwd worden getransformeerd tot ware kunstwerken", legt de gemeente Lochem daarover uit.

Een gemeente-woordvoerder beklemtoont blij met het project te zijn. "Bijzondere verhalen en locaties komen tot leven door de inzet van diverse street art kunstenaars." In Winterswijk worden twee silo's, van 40 meter, beschilderd. Deze staan op het terrein van Sibelco in de Steengroeve.

Reis in Australië

Het idee van een Silo Art Tour komt voort uit een reis die Suzanne Ruesink maakte in Australië. Hier maakte Suzanne kennis met de Australische Silo Art Trail, waar vervallen gebouwen getransformeerd worden tot kunstwerken. “De aantrekkingskracht van deze regio is enorm toegenomen dankzij de kunstwerken en de lokale economie profiteert van de toegenomen bezoekersstroom”, aldus Ruesink. "Ik dacht dat kunnen we in de Achterhoek ook."

Het gebouw, zonder schilderwerk.

Dat de tekening groot wordt laat deze foto zien... 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.