SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Frank Wielaard op het veld.

Sportclub Lochem krijgt een vrouwenelftal: 'Het is tijd voor gelijkheid'

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Vrouwenvoetbal wint steeds meer populariteit de laatste jaren. De successen van het Nederlands Vrouwenelftal helpen daar zeker aan mee. Nu krijgt Sportclub Lochem ook een eigen vrouwenelftal, na zo'n tien jaar wachten.

Dennis Driessen in gesprek met Frank Wielaard. Lees verder onder de podcast...

Niet de bedoeling

"Het begon met een paar meiden die lid werden van Sportclub Lochem, terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling was", vertelt coach Frank Wielaard. "Meisjes gingen bij Klein Dochteren voetballen, en als je dat niet wilde ging je naar de Witkampers. Maar toch waren er een paar eigenwijs." 

De jonge voetbalmeiden werden aan het begin bij de jongens 'gestopt', maar na een paar jaar was er al een juniorenteam bij de meiden. Komend voetbalseizoen komt er een volwaardig vrouwenteam bij.

"In vergelijking met tien jaar zijn we heel hard gegaan", vertelt Wielaard. "Toen liepen we echt achter. We kwamen van achteraan, en dat kan je heel letterlijk nemen." Voetbalclubs namen het vrouwenvoetbal maar weinig serieus, en gaven ze geen gelijke kansen.

'Nergens echt groot'

"We speelden altijd achterop. Meidenvoetbal was nog nergens echt groot. Ons team speelde altijd op het achterste veld. Maar dat was bij andere clubs ook. Hadden ze veertien velden, dan speelden we op veld veertien. Hadden ze er tien? Dan speelden we op veld tien."

Het bestuur van Sportclub Lochem heeft toegezegd dat de vrouwenteams alle faciliteiten krijgen die de herenteams ook hebben. "Als wij nu een leuke tegenstander of kampioenswedstrijd hebben spelen we gewoon vooraan."

Ambities

Wielaard is blij met de veranderingen en heeft ambities voor de toekomst. "Een Vrouwen 2 zou mooi zijn binnen vijf jaar. Als iedereen gewoon doorgroeid moet dat ook lukken."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.