Plezierjachten blijven stoeien met Oude IJsselbrug
De rechter boot besloot alsnog om te keren.

Plezierjachten blijven stoeien met Oude IJsselbrug

Het is voor eigenaren van plezierjachten nog steeds een uitdaging om onder de Oude IJsselbrug door te varen. Veel durven het niet aan, ondanks dat het water alweer wat gezakt is.

Verschillende plezierjachten moeten wachten tot de brug open gaat, omdat ze denken er niet onderdoor te kunnen. Ook vrachtschepen zijn voorzichtig. Vorige week donderdag knalde zowel een plezierjacht als een vrachtschip op de brug. "Daar zijn we wel van geschrokken", vertelt een eigenaar van een boot.

Lees verder onder de foto...

Ook pleziervaart moet wachten tot de brug open gaat.  | Harm Seubring / LGLD
Ook pleziervaart moet wachten tot de brug open gaat.

Mensen die over de IJsselkade wandelen zien verschillende jachten rechtsomkeert maken. "Ze vermoeden dan dat ze het toch niet gaan halen. Goede keuze, want anders krijg je dezelfde taferelen als vorige week", zegt een Zutphenaar.

Voorzichtigheid

Het water is ten opzichte van vorige week weer flink gezakt. Maar het staat nog steeds erg hoog voor het jaar. Iets wat vakantiegangers die er met hun boot op uit gaan niet gewend zijn. "Wij hebben nog nooit hoeven wachten tot de brug open ging, omdat het altijd een stuk lager staat. Maar voorzichtigheid is altijd belangrijk."  

Deze jacht dacht er wel onder de brug door te kunnen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.