SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Yvette uit Lochem zet zich in voor verwaarloosde paarden

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Deze hele zomer zamelen vrijwilligers geld in voor verwaarloosde paarden. Elke zaterdag wordt er tussen 11.00 uur en 16.00 uur een markt gehouden aan de Elmans Schaddenweg in Lochem. We houden een Q&A met organisator Yvette Pennarts. 

Hoe ben je erbij gekomen om je in te zetten voor verwaarloosde paarden? 

"Omdat ik een echte dierenvriend ben. Vroeger wilde ik altijd boerin worden. In de media is veel aandacht geweest voor dierenleed, wat mij altijd erg aangreep. Daarom heb ik besloten in actie te komen." 

Waar komt je liefde voor specifiek paarden vandaan?

"Mijn ouders en broer reden vroeger altijd paard. Als kind zat ik al voorop bij mijn vader in het zadel. Daarna kreeg ik ook pony-les en ben niet meer uit deze wereld weggaan."

Wat gebeurt er met de paarden die bij jullie terecht komen? 

"Deze paarden worden bij ons opgevangen en krijgen dan veel liefde, aandacht, goede verzorging en de juiste voeding. Ook voorzien we ze, waar nodig, van medicijnen en vitamines. Uiteraard worden ze langs de hoefsmid en tandarts gebracht. Wanneer ze helemaal gezond zijn mogen ze weer naar een goed nieuw huisje."

Ben je van mening wat er te weinig aandacht is voor dit soort dierenleed? 

"Soms wel, maar er is gelukkig tegenwoordig meer aandacht voor deze paarden en pony’s. Ook op de paardenmarkten staan ze hier steeds meer bij stil."

Je organiseert deze zomer elke zaterdag een markt. Hoe ben je bij dat idee gekomen? 

"Omdat ik altijd heel zuinig ben en haast niks weggooi. En we krijgen veel leuke spullen van mensen. De opbrengst komt ten goede aan de paarden en aan de organisatie van de markt. Naast dat het voor het goede doel is, is het ook heel leuk voor mensen. Ze kunnen er een kopje koffie drinken en een babbeltje maken. Uiteraard mogen ze de pony's ook knuffelen."

Wat is er allemaal te vinden op de markt? 

"Veel! Van badkleding tot tassen en van kunstbloemen tot keukenspullen. Uiteraard zijn er ook veel ruitersportartikelen te vinden."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.