Onzeker of verdachte brandstichting St. Elisabeth Zutphen mag blijven wonen in appartement

Onzeker of verdachte brandstichting St. Elisabeth Zutphen mag blijven wonen in appartement

Bij de brand in verzorgingstehuis St. Elisabeth aan de Geweldigershoek in Zutphen is een tweede appartement onbewoonbaar verklaard, meldt woonstichting Ons Huis. Ze weten ook nog niet of de bewoner die verdacht wordt van brandstichting terug mag keren naar het gebouw. Hij is weer op vrije voeten, maar moet voorlopig even ergens anders onderdak zoeken. 

De woning waar de brand is uitgebroken en de woning daarboven zijn onbewoonbaar, meldt woordvoerder Anneloes van Beesten van Ons Huis. "De woningen worden komende tijd hersteld. In de woning waar de brand uitbrak kan dat pas als de woning is vrijgegeven door de politie." Over hoe en vooral waarom de brand ontstaan is kunnen ze niet veel zeggen. "Dat is lastig. We wachten gewoon het onderzoek van de politie af."

De brandweer zette zaterdag groot in voor de brand, gezien het voor een deel ontruimd moest worden. Er is niemand gewond geraakt. Een bewoner van is aangehouden voor brandstichting. De man is weer op vrije voeten, maar mag voorlopig niet terugkeren naar zijn woning. Of dat definitief is weten ze nog niet. "Hiervoor wachten we eerst het onderzoek van de politie af", aldus Van Beesten.

Angst bij bewoners

Bewoners van het gebouw maken zich flinke zorgen en zeggen weinig vertrouwen te hebben in Ons Huis. Dit omdat in hetzelfde appartement eerder brand was. "We begrijpen de zorg van onze bewoners. Begin deze week zijn we aanwezig in het woongebouw om de zorgen aan te horen. Vervolgens kijken we samen met de bewoners naar wij zij nodig hebben om de zorg weg te nemen."

 | Harm Seubring / LGLD

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.