SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Toch geen Mañana Mañana dit jaar: 'Het was een lastig besluit'

LOCHEM - Mañana Mañana 2021 zal deze zomer toch niet doorgaan. In eerste instantie verwachte de organisator, de Feestfabriek, dat het wel zou kunnen. Maar op dat besluit zijn ze teruggekomen.

Met de huidige regels is het voor de organisator niet mogelijk om in augustus het festival met camping te organiseren op de nieuwe locatie in Laren. "De kwaliteit voor de bezoekers kan niet gegarandeerd worden", legt organisator Ronnie Degen uit. Wel kiezen ze voor een Mega Immuun Party in september. Dit zal zonder camping zijn. Het moet een formule worden die wel door kan gaan als vervanging voor de Zwarte Cross en Mañana Mañana.

Op dit moment geldt de regel dat campingbezoekers ook een tussentijdse test moeten doen. De overheid zou op 6 juli een besluit nemen onder welke voorwaarden de tussentijdse test zou moeten plaatsvinden. Dit besluit is tot nader order uitgesteld. "Door deze aanhoudende onzekerheid alsmede de kosten die hiermee gemoeid zijn, is de haalbaarheid van het evenement in het gedrang gekomen. We nemen, vooruitlopend op de overheid, nu zelf het besluit aangezien de deadlines niet langer vooruitgeschoven kunnen worden", aldus Degen.

'Te kort dag'

Het tussentijds testen is volgens hem geen optie. "Iedere vorm van tussentijds testen van campingbezoekers heeft grote gevolgen, in praktische, maar ook financiële zin. Met de onduidelijkheden die er nu nog zijn wordt het organisatorisch te kort dag om een festival neer te zetten zoals wij dat voor ogen hebben en waarbij we de kwaliteit voor de bezoekers kunnen garanderen. Op basis van deze mix aan argumenten hebben we de knoop doorgehakt. Uiteraard was dit een enorm lastig besluit."

Mañana Mañana vindt normaliter plaats in juni en is, als gevolg van de pandemie, onlangs al verplaatst naar het weekend van 12 – 15 augustus om de haalbaarheid te vergroten. Deze verplaatsing had verstrekkende gevolgen: de beoogde locatie bleek niet beschikbaar. Er werd een nieuwe locatie gevonden in Laren, bij Kasteel Oolde. Hier vindt in 2022 het festival plaats op 9, 10, 11 en 12 juni.

Lees verder onder de foto...

In 2019 was de laatste editie van het evenement.

Het alternatief, de Mega Immuun Party, wordt gehouden van 24 tot en met 26 september. De kaartverkoop voor dit evenement start donderdag 15 juli om 09.00 uur.

Vorig jaar werd er als alternatief op het festival ijs uitgedeeld...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.