SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Ken jij alle torens van Zutphen? Doe mee en win het Grote Achterhoekse D'ran Boek

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Wordt het een vakantie in Nederland, ’t buutenland of olderwets ‘rund um Hause'? In alle gevallen hoef je je de aankomende maanden niet te vervelen met Het Grote Achterhoekse D’ran Boek. Verkrijgbaar in de boekenwinkel of te winnen bij LokaalGelderland!

Zutphen, de stad met de torens, is één van de onderdelen van het boek. Weet jij alle torens van naam? En weet je ook hoe ze eruit zien? Laat alle zeven oplossingen weten via [email protected] en maak kans op een exemplaar.

Lees verder onder de prijsvraag...

Het boek van 100 pagina’s bestaat uit spelletjes, quizjes, kleurplaten en rebussen voor het hele gezin. "Een kleurrijk boek over de Achterhoek waarin de streektaal niet mag ontbreken", leggen de makers uit.

Het Grote Achterhoekse D’ran Boek is gebaseerd op de strip ’t Praothuus die wekelijks verschijnt in huis-aan-huiskranten in de Achterhoek. In de strips geven de beesten uit het dierenbos in het dialect ongezouten hun mening op de actuele gebeurtenissen in de regio.

Streektaal en alle gemeenten

Het 100 pagina’s tellende Grote Achterhoekse D’ran Boek zit vol zoekplaatjes, 7, 10 of 11 verschillen, quizjes, doolhofjes, kleurplaten en rebussen. In de uitgave zijn bovendien de 10 Achterhoekse gemeenten in woord en beeld opgenomen, met allerlei leuke en leerzame feitjes. Uiteraard mogen daarbij de spellen en opdrachten in onze streektaal niet ontbreken. Achterin de uitgave staan de antwoorden en via QR-codes kunnen er extra knutselopdrachten en kleurplaten worden gedownload.

Studio Biesterveld brengt samen met Achterhoek Nieuws Het Grote Achterhoekse D’ran Boek uit. De uitgave is voor € 14,95 verkrijgbaar in verschillende speciaalzaken in de Achterhoek. Eerder verschenen edities van het Praothuus Kwartet, het Praothuus Memory en het Praothuus Kaartspel.

Kijk hier voor een overzicht van de verkooppunten

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.