SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Lekker actief wandelen en je tegelijkertijd inzetten voor een goed doel?

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

Lekker actief wandelen en je tegelijkertijd inzetten voor een goed doel? Word WishWalker voor Make-A-Wish en wandel 4 dagen voor de liefste wensen!

De WishWalk is van oorsprong gekoppeld aan de Nijmeegse Vierdaagse. De Nijmeegse Vierdaagse brengt ieder jaar weer ruim 47.000 Nederlandse en internationale wandelliefhebbers bij elkaar. Ieder jaar loopt ook een groep WishWalkers mee met deze wandeltocht voor de liefste wensen van onze wenskinderen. Wandelaars met een startbewijs konden zich aanmelden om gesponsord te lopen voor Make-A-Wish Nederland. Helaas gaat ook dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse niet door, maar dat biedt ook nieuwe mogelijkheden!

Ondanks dat de Vierdaagse dit jaar niet doorgaat, lopen de WishWalkers alsnog 4 dagen - minimaal 20 kilometer per dag - en laten ze zich sponsoren om een mooi bedrag bij elkaar te lopen voor Make-A-Wish Nederland.

Zo ook Hanneke Kolste. Hanneke is (als) een van de vrijwilligers bij Make-A-Wish Nederland die meehelpt mooie wensen voor de zieke kinderen te vervullen. Hanneke besloot vrijwilliger te worden nadat een buurjongen ongeneeslijk ziek bleek te zijn. Inmiddels is ze alweer 14 jaar vrijwilliger bij (WishWalk en) Make-A-Wish. Daarnaast heeft ze al diverse malen de WishWalk tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en Barchemse 4daagse gelopen. De laatste keer in 2019 samen met haar kleinzoon Sebastiaan. Samen met zijn vriendje Joep en hun moeders liep de toen 11 jarige mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Er werd een actie opgezet samen met de Meester G. Propschool in Lochem, waar beide jongens op school zaten. De gehele school zou de avondvierdaagse lopen, en dan zouden Sebastiaan en Joep de Nijmeegse Vierdaagse lopen. De jongens hadden van te voren goed getraind en hun missie is volbracht. Samen hebben ze een leuk bedrag bij elkaar gelopen.

Iedere liefhebber van lange afstandswandelingen kan nu deelnemen aan de WishWalk 2021. En zich door het maken van vele wandelkilometers inzetten voor het vervullen van de liefste wens van een ernstig ziek kind. Op deze wijze kun je goed getraind blijven met het oog op de Vierdaagse van volgend jaar…. en voor de wenskinderen en hun naaste omgeving bijdragen aan een herinnering met blijvende impact.

Doe mee, en maak je wandelkilometers (tussen 2 en 23 juli) waar dan ook in Nederland! Vanuit Make-A-Wish kun je op support rekenen met een uniek WishWalk wandel T-shirt en leuke extra’s, persoonlijke sponsorpagina, route inspiratie en een gezamenlijke kick-off & afsluiting. 

RoutAbel verzorgt een hele mooie bijdrage voor de wishwalkers door het gratis beschikbaar stellen van een aantal wandelroutes naar keuze. Het Lochemse bedrijf RoutAbel is al 12,5 jaar een begrip als het gaat om digitaal wandelen, fietsen en varen vol beleving.

Wil jij jezelf ook WishWalker noemen in 2021? Doe mee en schrijf je in via www.wishwalk.nl!

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.