SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Aanpak berucht kruispunt begint na de zomer

ALMEN/WARNSVELD - De provincie gaat na de zomer het beruchte kruispunt bij Warnsveld aanpakken. Er komt een rotonde en de parallelweg wordt verlengd.

De provincie heeft in 2017 het kruispunt al eens aangepast en voorzien van brede midden geleiders. Hiermee kunnen (brom)fietsers in twee keer de weg over steken. Ook zijn er verkeersborden verplaatst om het zicht te verbeteren. Het had weinig nut, want na deze aanpassingen is een aantal ongelukken gebeurd.

Uit de analyse van deze ongelukken bleek dat de inrichting van het kruispunt aangepast moet worden. Een rotonde llijkt de beste oplossing voor de veiligheid voor de overstekende (brom) fietsers en het autoverkeer op deze plek. In 2016 was er geen geld voor een rotonde. Die is er nu wel door gebruik te maken van een rijksbijdrage voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en bijdragen van de gemeenten Zutphen en Lochem. 

Snelheid

De provincie legt uit: "Weggebruikers op de N346 verminderen nauwelijks snelheid bij het naderen van het kruispunt. Het verschil in snelheid met weggebruikers vanaf Almenseweg is daardoor groot. Bestuurders op de Almenseweg zijn hierdoor gevoelig voor inschattingsfouten."

Deze buurtbewoner weet dat het vaak misgaat...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.