SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Tweede ongeluk in week tijd op berucht kruispunt

ALMEN/WARNSVELD - Het was maandagochtend alweer raak op de kruising Lochemseweg met de Almenseweg (N346). Twee personenauto's knalde op elkaar, wat voor het tweede serieus ongeluk in een week tijd zorgde. Eén van de automobilisten is gewond geraakt. 

De driedeursauto wilde vanuit Vorden het kruispunt oversteken waarna de betrokken landrover, die voorrang had, op 'm knalde. De bestuurder van de kleinere auto is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van de Landrover legt uit: "Ik reed zeker niet te hard. Gelukkig heb ik een stevige auto. Ik hoorde al dat het hier vaak misgaat. Gelukkig ben ik er goed vanaf gekomen. Het is wel heel erg voor de andere automobilist."

Dat het vaker misgaan beamen ook buurtbewoners die komen kijken bij het ongeluk. "Het is hier alweer raak. Er moet eerst wat heel ergs gebeuren voordat het verder", legt een man uit. "Er moet eerst een dodelijk ongeluk gebeuren voordat de provincie en gemeente er vaart achter zetten." Waarom het zovaak mis gaat? "Mensen schatten het punt verkeerd in. En dat maakt het zo gevaarlijk", meent hij. 

'Sneller op de schop'

Op deze plek gebeuren namelijk maandelijks meerdere aanrijdingen. Dit najaar gaat het punt eindelijk op de schop. "Maar dat is eigenlijk veel te laat. Ze moeten er direct wat aan doen", zegt een vrachtwagenchauffeur die in de file staat. "Het gaat hier te vaak mis."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.