SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Brandweer red honden, katten en hamster bij garagebrand

BAAK - In een garagebox van een woning aan de Pastoor Bouwhuisstraat in Baak heeft vrijdagavond korte tijd een felle brand gewoed. Er raakte niemand gewond, maar wel werden een aantal huisdieren in veiligheid gebracht door de brandweer.

De brand werd kort voor 19.30 uur gemeld. De rookontwikkeling was in de verre omtrek te zien. De brandweer uit Steenderen was snel ter plaatse. Aanwezige pers en omstanders legden de waterwinning aan zodat het blussen verder kon. Door de brand in de garagebox kwam de woning vol rook te staan. De aanwezige huisdieren, twee honden, katten en hamster, werden in veiligheid gesteld. Een ter plaatse gekomen dierenarts nam de zorg over de dieren over.

Veel rook

De garagebox brandde volledig uit. Ook moest er een gedeelte van het dak worden gesloopt om de smeulende resten te kunnen doven. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de afhandeling van de schade. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

Ook de naastgelegen garagebox kwam vol rook te staan. Deze moest worden opengebroken omdat de bewoners op vakantie waren. Hoe groot de schade daaraan is, is niet bekend.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.