SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Jeroen Hoffman voor Poelier 't Voske.

Dit zijn de BBQ-trends volgens poelier Jeroen Hoffman

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Van heel veel regen zijn we ineens naar heel veel zonneschijn gegaan. Dat betekent dat mensen massaal de barbecue uit de schuur gehaald hebben. Poelier Jeroen Hoffman van 't Vöske in Lochem merkt dat goed.

Jesse Sprikkelman in gesprek met Jeroen Hoffman. Lees verder onder de podcast...

Sinds de zon weer is gaan schijnen gaat het BBQ-vlees hard. "Na de coronaperiode hadden mensen weer zin om wat te aan doen. En barbecueën kan gewoon! Het is meer dan ooit" Wat hij erop gooit? "Ik ben natuurlijk kippenboer! Dus bijvoorbeeld een lekker sateetje."

Koken in de tuin

"Mensen kopen steeds meer buiten. Dus dan heb je het niet meer over de klassieke barbecue. Dat komt door de opkomst van de grotere barbecues. De zomers duren ook nog eens langer, dus mensen gebruiken hun tuin meer." Zelf heeft hij een gasbarbecue staan, "maar op kolen is ook wel heel erg lekker. Ik hou alleen niet van het schoonmaken."

Wat de trends zijn? "Het is populair dat mensen juist minder voor de klassiekers gaan, zoals speklappen, worstjes en hamburgers. Ze aan voor grote en dure stukken vlees zoals bavette en iron steaks." Groente gaat ook steeds meer op de barbecue. "Dat vinden wij niks", grapt hij. "We doen er wel aan mee hoor! Groente in vleesmarinade is ook erg lekker."

Drank

Een lekkere gin-tonic of een dure wijn is in de Achterhoek niet zo populair. "Mensen drinken vooral veel en vaak bier. Er wordt sowieso veel alcohol genuttigd bij een barbecue, zien wij op bedrijfsfeesten waar we catering verzorgen. Achterhoekers drinken bier, het is niet voor niks bier en barbecue."

Hoffman (r) verhuurt grote BBQ's, maar verkoopt ook kleintjes.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.