SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Moeten mondkapjes prullenbak in? We vragen het op straat

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

WARNSVELD - Als het aan het Outbreak Management Team (OMT) ligt kunnen we voor september onze mondkapjes al in de prullenbak gooien. Volgens de huidige regels gaat dat pas in september gebeuren, maar er is een mogelijkheid dat dat eerder gaat gebeuren. De meningen daarover zijn verdeeld.

Harm Seubring peilt de meningen op straat. Lees verder onder de video...

Een supermarkt-medewerker is van mening dat ze weinig nut hebben. "Wanneer ik mensen een mondkapje geef, netjes aan de touwtjes, pakken ze 'm vol vast. Dan heeft het al geen zijn meer. Wanneer mensen afstand houden zou het fijn zijn dat ze eraf gaan." Ook voor haarzelf zou ze het fijn vinden: "Ik sta er soms vijf uur met een kapje op. Dan ben je blij wanneer hij weer af mag."

Benauwd

Een andere voorbijganger. "Ik krijg het er stik benauwd in. Dus heel graag." Een scholier denkt er anders over. "Het is veilig! Ik heb er geen problemen mee. Op school gaat het ook prima." Daar sluit een andere voorbijganger zich niet bij aan. "Wanneer het zinvol is maakt het mij niks uit."

OMT-lid Andreas Voss, ook hoogleraar infectiepreventie in Nijmegen, tegen de NOS: "We zijn gegaan van een lockdown naar de fases 'zeer ernstig' en 'ernstig' en zitten nu op 'zorgelijk', de op een na minst ernstige situatie. Ik denk dat je met temperaturen zoals deze tenminste een discussie moet voeren om mondkapjes toch achterwege te laten."

Op zijn vroegst komende vrijdag weten we er meer over, als het demissionaire kabinet besluiten neemt over mogelijke versoepelingen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.