SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Oude posters op het Feestfabriek-kantoor.

Feestfabriek zet streep door Zwarte Cross 2021

ACHTERHOEK - De Feestfabriek, organisator van de Zwarte Cross, heeft een streep gezet door het evenement voor dit jaar. Dit omdat er teveel onzekerheid is door de coronapandemie die gaande is. Evenementen mogen wel weer georganiseerd worden, maar organisatoren hebben altijd het laatste woord. 

"Het is een enorme domper, voor ons en zeker ook voor onze trouwe bezoekers. Maar met de uitdagingen waar we tegenaan lopen, in combinatie met de krapper wordende voorbereidingstijd, kunnen we het festival niet neerzetten zoals de mensen dat van ons gewend zijn. Daarom is de Zwarte Cross wederom annuleren de enige optie", aldus Ronnie Degen, mede-eigenaar van de Feestfabriek. Ze zaten onder andere met onduidelijkheid over de vergunningseisen en ook personeelstekorten in de evenementenbranche. 

Degen: "Op dit moment zitten we nog steeds in onzekerheid met betrekking tot het waarborgfonds en is ook onduidelijk welke maatregelen en vergunningseisen er genomen moeten worden bij een evenement als de Zwarte Cross. Zowel de Veiligheidsregio alsmede gemeente Oost Gelre hebben te kennen gegeven dat een mogelijke vergunning veel COVID gerelateerde clausules zal bevatten. Deze maatregelen maken het op het gebied van voorbereiding en uitvoering steeds lastiger, al dan niet onmogelijk, om eind september een grootschalig evenement zoals de Zwarte Cross te organiseren.

Voorzieningen

Ondanks de positieve berichtgeving over dat evenementen door mogen gaan zullen de Zwarte Cross-liefhebbers dus nog even moeten wachten. Volgens Degen speelt het ook mee dat leveranciers niet allemaal goed uit de crisis gekomen zijn. "Zonder deze voorzieningen en personele inzet kan de Feestfabriek niet instaan voor een kwalitatief hoogwaardig en veilig evenement." Daarom hebben ze besloten het evenement uit de agenda te halen. 

Ze zeggen zich nu te vocussen op een alternatief evenement met beperkte omvang, maar wel in hetzelfde weekend. Dit gaan de de Mega Immuun Party noemen. Het andere festival van de Feestfabriek, Mañana Mañana, gaat vooralsnog wel door. 

De laatste Zwarte Cross was in 2019. Een sfeerimpressie...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.