SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Burgemeester Vermeulen niet blij: IJsselkade vol met troep

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - De burgemeester van Zutphen, Annemieke Vermeulen, is op z'n zachts gezegd niet blij. De IJsselkade ligt namelijk vol met troep van mensen die daar van de zon genoten hebben. Ze zetten extra afvalbakken neer in de hoop dat mensen hun troep opruimen.

Vermeulen: "Natuurlijk is het heerlijk om met dit weer lekker naar buiten te gaan. Vooral doen! Maar neem je afval weer mee naar huis of gooi het in een van de afvalbakken. Het is een kleine moeite om je rommel op te ruimen. Doe dat gewoon, zo houden we Zutphen samen netjes. En kunnen we allemaal van de mooie plekken in onze stad genieten."

Dat er te weinig afvalbakken zijn in Zutphen is al lange tijd onderwerp van gesprek. Maar de zonaanbidders op de IJsselkade lijken überhaupt geen moeite gedaan te hebben om hun afval op te ruimen. Er liggen blikjes, flessen, zakjes een andere verpakkingen in de grasperkjes.

Alcohol

Door de vele troep gaan handhavers de komende tijd extra controleren. Vermeulen voegt nog een reminder toe aan haar betoog. "Alcohol drinken is niet toegestaan op de openbare weg."

Burgemeester Annemieke Vermeulen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.