SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Sportbedrijf laat kinderen gratis kanoën in Warnsveld

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

WARNSVELD - In de zomermaanden kunnen kinderen en jongeren gratis kanoën en andere waterpret beleven in Warnsveld. Fun Sport Total zorgt namelijk dat het ze aan niets ontbreekt. "Het is leuk om de kinderen bezig te zien", beklemtoont eigenaresse Jeanette Ferwerda.

Harm Seubring in gesprek met Jeanette Ferwerda. Lees verder onder de podcast...

Elke woensdag zijn de kinderen welkom bij het witte bruggetje in het dorp. Ferwerda heeft het bedrijf samen met Ruben van Groeningen, zij zorgen voor de begeleiding. "We stellen het materiaal belangeloos beschikbaar. Zodat ze hier veilig kunnen zwemmen en kanoën." Dat pakken ze serieus aan: ze hangen hangmatten onder de brug en leggen een boel kano's in het water. Ook zorgen ze ervoor dat de oever waar ze dit alles ondernemen gemaaid wordt.

AZC-kids

Kinderen van het asielzoekerscentrum komen ook langs. "Vooral jaren geleden woonde er grote groepen kinderen hier op het AZC. Die hebben we erbij betrokken." Dat kostte wel wat extra werk. "De meeste konden niet zwemmen, maar daar hadden we zwemvesten voor. In de loop van de tijd hebben we zelfs een paar kinderen leren zwemmen."

Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar zijn welkom. "We zijn natuurlijk geen kinderopvang. We stellen ons materiaal beschikbaar, maar we zijn geen oppas." De kinderen vinden het soms spannend. "Maar het leuke is dat wanneer kinderen aan het spelen zijn ze er volledig voor gaan."

Lees verder onder de foto...

Jeanette Ferwerda.

Mond-tot-mondreclame

Het is kosteloos. Hoe ze hun geld verdienen? "Dit is puur promotie voor ons. Je kan een bak geld uitgeven aan een advertentie in een blad. Maar dit werkt voor ons veel beter. Dit is goede mond-tot-mondreclame." Ferwerda heeft daarnaast nog een andere baan, maar zorgt dat ze de woensdagmiddag altijd vrij houdt voor de kinderen.

In de zomermaanden verhuurt Fun Sport Total kano's, in de winter richten ze zich op het schaatsen. Wanneer je een kano huurt kun je een aardig eind varen. "Je kunt richting de Duitse grens. Er zijn mensen die dat wel eens doen. Je moet dan wel vervoer terug hebben, want het is zo'n 60 kilometer." Zelf hebben ze dat wel eens gedaan. "Wij zijn met de auto naar Vreden gegaan en met de kano terug. Onderweg kampeerden we. Want in de jaren '90 zijn er mooie kanostoeps aangelegd die hier ideaal voor zijn."

Wie een flinke tocht over de Berkel wil maken moet wel een goede conditie hebben. "Bij sommige stuwen moet je de kano overzetten. Maar het is een hele mooie tocht."

Ruben van Groeningen (r).

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.