Lochemse schrijver A.L. Snijders (83) overleden

Lochemse schrijver A.L. Snijders (83) overleden

Peter Cornelis Müller, bekend onder zijn pseudoniem A.L. Snijders, is op 83-jarige leeftijd overleden. De man uit Klein Dochteren (gemeente Lochem) was de bedenker van een nieuw literair genre dat het 'zeer korte verhaal' (ZKV/zkv) wordt genoemd.

Maandagochtend is Snijders overleden in zijn woonplaats. Zijn uitgever AFdH heeft dit maandagmiddag naar buiten gebracht. Als schrijver debuteerde hij in 1992 met Ik leef aan de rand van de wereld. Hij schreef daarna voor kranten zoals het Parool, de Standaard en de VPRO-gids. Zijn liefde voor de gemeente Lochem liet hij zien door ook geregeld een bijdrage te leveren aan de Berkelbode.

Radio

Niet alleen op papier was Snijders actief. Hij las wekelijks een eigen zkv voor in het VPRO-radioprogramma De Avonden, tot dat in december 2013 werd opgeheven. Hij las zijn verhalen ook voor in het NPO Radio 4-programma De Ochtend van 4, op zondagochtend.

Lees verder onder de foto... 

A.L. Snijders in Lochem. | LochemsNieuws
A.L. Snijders in Lochem.

In 2010 kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. Sinds 2012 wordt er een A.L. Snijdersprijs uitgereikt voor verhalen van maximaal 220 woorden.

Een videoportret van A.L. Snijders...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.