SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Tim Kollen (l) en Andre Chaigneu (r).

Bosrijk Ruighenrode bouwt eco-huizen van zo'n drie ton

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Park Bosrijk Ruighenrode gaat flink op de schop. Er worden dertien nieuwe recreatiewoningen gebouwd en er komen bowlingbanen. Met de nieuwe woningen richten ze zich vooral op mensen uit het westen, maar de bowlingbanen zijn er ook voor mensen uit de regio die niet op het park verblijven.

Harm Seubring in gesprek met Tim Kollen. Lees verder onder de video...

De huisjes worden duurzaam en milieuvriendelijk. Manager Tim Kollen: "Het worden moderne woningen die toekomstbestendig zijn." Ze voldoen aan de BENG-norm. Dit betekent dat het gebouw zo goed als energieneutraal is. De woningen worden voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en worden goed geïsoleerd.

Drie ton

De definitieve prijzen moeten nog bepaald worden. "Maar we verwachten dat een kavel van zo'n 600 vierkante meter inclusief woning zo'n drie ton gaat kosten." Of dat duur is, voor een woning waar je niet permanent mag wonen? "Ik vind het een hoop geld! Maar je zit op een mooie plek in het bos en je hebt een enorm toekomstbestendige woning. Kopers zien het vaak als een tweede woning." Uit ervaring weten ze dat vooral mensen uit het westen van Nederland geïnteresseerd zijn. "Ze komen hier in de Achterhoek de rust opzoeken", legt de manager uit.

Investeerders zijn ook welkom, want verhuren mag. "Wij kunnen de verhuur voor de verkopers organiseren, ze mogen het zelf doen. Wel willen wij altijd het sleutelmanagement doen om te weten wat voor publiek op ons park komt." Het doel is dat alle woningen in het eerste kwartaal van 2022 klaar zijn."

Bowlingbanen

De nieuwe woningen zijn nog niet alles, ook de brasserie wordt uitgebreid. Er komen zes bowlingbanen. "Deze hebben de nieuwste software. Je kan er een biertje of bitterbal eten. Ook is het geschikt voor bijvoorbeeld bedrijfsfeestjes." Het is dus niet alleen voor de gasten van het park. "Mensen uit de regio kunnen hier komen voor activiteiten. Daar is vast een mooie markt voor", beklemtoont Kollen.

'Ouderwets' kamperen kan er ook nog een klein beetje. Er zijn twintig camperplaatsen op het park. "Met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren stonden we helemaal vol." Een tent opzetten mag niet. "Vroeger waren we een camping, maar momenteel zijn alleen campers welkom. Dus een caravan ook niet." Het park is niet specifiek op kinderen gericht, maar die plannen liggen er nog wel. "Natuurlijk is er de bowlingbaan en we hebben een mooi bos in de buurt. Ons publiek is momenteel nog wel echt de senior. Maar dat kan in de toekomst goed veranderen."

Lees verder onder de foto...

De grond waar de huizen komen.

Bosrijk Ruighenrode heeft een lange geschiedenis. Kollen: "Vroeger was het buitencentrum Ruighenrode. Het stond bekend als de grootste camping van Nederland. Het park is ondertussen opgesplitst in twee gedeelten. Europarcs heeft een deel en wij. Dat heeft te maken met een stuk financiën."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.