Lochemse camping verwacht topdrukte aankomende zomer

Lochemse camping verwacht topdrukte aankomende zomer

De Lochemse camping Erve Harkink verwacht een goede zomer dit jaar. Waar het vorig jaar wat slecht begon, gaan ze er vanuit dat de zomer van 2021 een topzomer gaat worden.

Eigenaar Marieke Harkink: "Vorig jaar was het een rare start. Eerst moest de camping dicht en daarna waren er veel regels door het coronavirus. Later in de zomer was de camping wel vol en dat is andere jaren niet geweest, omdat veel mensen naar het buitenland op vakantie gaan. Op dit moment staan er al aardig wat reserveringen voor aankomende zomer." Dat is een goede voorbode voor de aankomende zomer. "We hebben al veel reserveringen staan, dus het gaat een goede zomer worden! "We zijn op dit moment alles aan het klaarmaken voor het nieuwe seizoen en we hopen dat we per 1 april open mogen", legt Harkink uit.

Van groepen naar pipowagen

Boerderij Erve Harkink is een camping en bestaat al vanaf 1947. In 2003 heeft Marieke Harkink het overgenomen van haar vader. Rond de jaren 80 was er plek voor jeugdgroepen en had vader Harkink veel koeien. De koeien heeft hij weggedaan en hij is gestopt met groepen te ontvangen. Harkink ging zich concentreren op de camping. De camping is gerealiseerd op grond waar voorheen akkerbouw was. “Op dit moment hebben we ongeveer 100 kampeerplekken”, vertelt ze. Er zijn plekken voor campers, caravans en tenten. Ook staan er vaste gasten op deze camping. Er is ook de mogelijkheid om een Pipowagen te huren.

Lees verder onder de foto...

Harm Seubring (links) en Marieke Harkink (rechts). | Jesse Sprikkelman / LGLD
Harm Seubring (links) en Marieke Harkink (rechts).

Ondanks dat het geen boerenbedrijf meer is, hangt er een goede boerensfeer op de camping. De camping ligt vlakbij de Lochemse berg waar de gasten heerlijk kunnen wandelen en fietsen. Op het terrein van de camping is ook een dierenparkje aanwezig.

Verslaggever Harm Seubring krijgt een rondleiding over de camping...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.