SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Martienke Broer van Dierenherberg 't Grote Veld.

Zo komt een dierenherberg de pandemie door

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Dat de horeca, recreatie en de cultuursector het zwaar heeft weten we. Maar er zijn veel meer bedrijven die hun best moeten doen om rond te komen. De dierenpensions hebben het bijvoorbeeld veel minder druk dan normaal. Zo ook Dierenherberg Het Grote Veld in Lochem.

Sinds 2015 is Martienke Broer eigenaar van het pension. "We hebben een heel moeilijk jaar gehad", legt ze uit. "Wanneer mensen niks leuks kunnen en mogen doen, hoeft de hond hier natuurlijk niet naartoe. Er waren wel wat mensen die de hond hierheen brachten omdat het fijn voor het dier is dat ze hier kunnen spelen. Maar vakanties en weekendjes weg zaten er natuurlijk niet in."

Ze hoopt dat alles snel weer op gang komt. Al zullen veel mensen dit jaar in eigen land op vakantie gaan. "Ik verwacht dat er meer mensen zijn die de hond meenemen op vakantie. Het zal een combinatie worden. Want als je naar Frankrijk of Spanje gaat kun je hem natuurlijk niet meenemen."

Wanneer breng je je hond naar de opvang?

Broer steekt veel liefde in haar bedrijf. Alle honden zijn welkom. "We doen ons best om alle honden het naar hun zin te maken. Ze kunnen bijvoorbeeld op proef komen." Volgens haar hoeft er niet altijd een reden te zijn om een hond een dagje naar haar te brengen. "Het is voor de dieren natuurlijk goed om met elkaar te spelen. Dat is beter dan de hele dag thuis liggen." Ook is er een kattenopvang.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.