SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Anton Menkveld.

Zutphen krijgt een heus gourmetrestaurant

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Ondernemer Anton Menkveld gaat zich, naast cocktails, richten op gourmet. Zijn MixxiM Club & Cocktails wordt namelijk Zutphens eerste gourmetrestaurant. Hij wilde dit eerst op een nieuwe locatie doen, maar dat is niet gelukt.

De plannen waren mooi: een restaurant in combinatie met een cocktailbar. "De locatie was gevonden en het huurcontract was getekend", legt Menkveld uit. Maar toen gooide het coronavirus de plannen in de war. "Niemand wilde nog de benodigde aanvullende financiering voor zijn rekening nemen. Gelukkig zat er een ontbindende voorwaarde in het huurcontract", zegt hij opgelucht.

Het idee om naast drank ook op het diner te gaan richten bleef in Menkveld's hoofd rondspoken. Vorig najaar heeft hij gekeken naar andere panden, maar door het virus moest de horeca weer dicht. Hij besloot zijn plannen in de ijskast te zetten en wilde het in zijn huidige bar doen in de Vaaltstraat. Het plan om een gourmet-restaurant te beginnen kwam pas later. "In november kwamen de aanbieding bij de supermarkten weer met de gourmet pakketten voor de kerst. Dit bracht mij op het idee om stiekem eens te gaan gourmetten in de zaak. Dit is zo goed bevallen dat het idee verder is uitgewerkt."

'Functie nachtcafé is minder geworden'

Waarom deze verandering? "Na het experiment in Zutphen voor de verruiming sluitingstijden ben ik al gaan nadenken over aanpassing van de formule. Begonnen als Cocktailbar met een overloop naar nachtcafé werd deze formule aangetast door de verruiming sluitingstijden. Andere horeca zaken mochten ook ineens langer open. Hierdoor is de functie van nachtcafé minder geworden."

Hij heeft ondertussen aanpassingen gedaan aan het meubilair en andere zaken. En belangrijk: "Er is een systeem geplaatst dat er voor zorgt dat de geurtjes van het gourmetten neutraliseert." Want zelfs Menkveld houdt niet van die geurtjes, "nu kun je het hele jaar door gourmetten zonder dat je huis stinkt." Van woensdag tot en met zondag zal er in twee shifts gegourmet kunnen worden. De eerste is tussen 18.00 uur en 20.00 uur, de tweede tussen 20.00 uur en 22.00 uur. Menkveld: "Als de belangstelling groot is worden de tijden op zaterdag en zondag uitgebreid."

MixxiM Club & Cocktails was deze zomer decor voor Jesse's Cocktailbar...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.