SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Nieuwe pilaren maken toeristen wegwijs in Zutphen: wat vind jij ervan?

ZUTPHEN - Nieuwe pilaren met informatie zullen ongetwijfeld de aandacht trekken van bezoekers van de Zutphense binnenstad. Op zes locaties in het centrum treffen ze deze opvallende zuilen aan. Die bevatten zowel actuele toeristische informatie als een stukje geschiedenis over de locatie met historische foto’s.

Geef je mening!

We zijn benieuwd naar jouw mening over de toeristen-palen. Zijn ze mooi of lelijk? En denk je dat ze nut hebben? Deel je mening met onze redactie via [email protected].

Zutphen Promotie heeft de pilaren in samenwerking met Binnenstadsmanagement Zutphen en het Erfgoedcentrum Zutphen gerealiseerd. "Zodra de coronabeperkingen verder worden versoepeld, verwachten we een grote drukte in de stad. Afgelopen zomer merkte je al dat Zutphen heel populair was onder de thuisblijvende Nederlanders. Deze zomer, als de meeste mensen gevaccineerd zijn, komen veel Duitse toeristen waarschijnlijk ook weer naar Zutphen. We willen het publiek zo goed mogelijk spreiden en we geven daarom op zes locaties meer informatie met deze pilaren", vertelt VVV-directeur Mark Schuitemaker. Ze zijn te vinden op aankomstplaatsen en parkeerlocaties, zoals het Basseroord, de Houtwal, de Laarstraat en de Polsbroek, het ’s Gravenhof en het Stationsplein.

Historisch

Doordat de pilaren vier zijden hebben, kunnen bezoekers ze in alle rust en coronaproofbekijken. Eén zijde laat de bezoeker zien hoe de locatie er ‘vroeger’ uitzag en vertelt iets over toen. De foto’s komen zowel uit de database van het Regionaal Archief Zutphen als die van de Musea Zutphen.

De andere zijden bevatten onder meer een stadsplattegrond met de highlights en een selectie van stadswandelingen die je met een QR-code direct online kan aanschaffen. “Bezoekers die niet zo snel ons VVV-inspiratiepunt op de Houtmarkt zullen bezoeken, worden hierdoor toch verleid tot een stadswandeling. Daardoor maken ze op een leuke manier kennis met onze stad en de verhalen die erbij horen”, aldus Schuitemaker. Om ook de Duitstalige toeristen aan te spreken zijn de meeste teksten op de pilaren zowel in het Nederlands als in het Duits te lezen.

Gemak

Schuitemaker voegt eraan toe: “Overigens zijn de pilaren niet alleen interessant voor toeristen van buiten de stad. Ik vermoed dat inwoners de historische foto’s ook verrassend zullen vinden. En als je als Zutphenaar met gasten de stad in gaat, is het heel gemakkelijk om in de buurt van je auto meteen een van onze populairste wandelingen aan te schaffen.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.