SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Lochemse straat kleurt oranje voor het EK met duizenden vlaggetjes

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Terwijl er gespeculeerd wordt over hoever we komen op het EK-voetbal, is de oranjekoorts al flink aanwezig in de regio. De Lochemse Prinses Beatrixlaan kleurt al een tijdje oranje. Buurtbewoners versierden eind mei, in de regen, de straat. Het weer toen mocht de pret niet drukken. "Hopelijk regent het straks ook doelpunten voor het Nederlands elftal!"

"We hebben in eerste instantie zeshonderd meter aan oranje vlaggetjes gekocht", vertelt straatbewoner Kai Rentema. "Maar dat vonden we nog niet genoeg. We hebben er nog een paar honderd meter bijgekocht. Wat voor zo'n kilometer aan vlaggetjes zorgt. Naast de vlaggetjes hangen er ook grote vlaggen en andere versiersels. Buurtbewoners kijken de wedstrijden van het Nederlands Elftal gezamenlijk op eenn scherm. 

Zondag, voorafgaande aan de eerste wedstrijd tegen Oekraïne, werd er het één en ander in de straat georganiseerd. Zo was er live-muziek in de straat en de buurtbewoners dronken er drankjes. Hoelang alles kan blijven hangen, hangt af van de prestaties van het Nederlands elftal. "We gaan niet winnen, al moet de halve finale lukken", aldus Rentema. "Maar de vlaggetjes kunnen ook blijven hangen voor de Olympische Spelen."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.